OVAKO VOJVOĐANI PRAVE SUPU SA REZANCIMA: Recept je ORIGINALAN i skroz se razlikuje od ostatka Srbije
Supa, Foto: Bakina kuhinja

PREUKUSNO!

OVAKO VOJVOĐANI PRAVE SUPU SA REZANCIMA: Recept je ORIGINALAN i skroz se razlikuje od ostatka Srbije

Evo kako se pravi bistra supa sa rezancima.

Objavljeno:

Nekada se ručak nije mogao zamisliti bez bistre supe pre glavnog jela! Mi vam predlažemo da je pravite prema ovom originalnom vojvođanskom receptu!

Skuvajte meso i povrće, a luk obavezno propržite, pa tek onda dodajte u šerpu. Ukus će biti bolji, a ako želite da supa bude baš bistra, predlažemo da je 2x procedite. Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se pravi prava domaćinska bistra supa, a ovaj recept je baš jednostavan.

Sastojci:

  • bataci, pileća leđa... (meso sami izaberite)
  • 5 krompira
  • 3-4 veće šargarepe
  • 1 koren pastrnjaka
  • 2 korena peršuna
  • 1 koren celera
  • 2 crna luka
  • 2 čena belog luka
  • svež celerov list
  • nekoliko zrna bibera
  • suvi začin po ukusu
  • sušeni peršun
  • rezanci
Peršun
foto: Shutterstock

Priprema: Očistite i operite povrće, pa poređajte u šerpu. Prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Zatim dodajte i meso. Na ringli propržite polutke crnog luka, pa i njih dodajte u šerpu. Posolite i pospite biberom, pa kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte nekih 2 sata. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta da talog padne na dno, pa procedite. Proceđenu supu ostavite još 10 minuta, pa ponovo procedite, kako bi bila skroz bistra. U tu šerpu dodajte seckanu šargarepu i malo krompira, a ako želite možete da dodate i meso, a ne morate. Stavite na šporet i kad krene da ključa ponovo dodajte rezanca i kuvajte još minuta, dva. Prijatno!

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.