OVAKO VOJVOĐANI PRAVE PILEĆU BISTRU SUPU: Trik sa DODAVANJEM LUKA mora da zna SVAKA DOMAĆICA, daje joj BOLJI UKUS
Supa, Foto: Youtube printscreen/Bokina kuhinja

recept

OVAKO VOJVOĐANI PRAVE PILEĆU BISTRU SUPU: Trik sa DODAVANJEM LUKA mora da zna SVAKA DOMAĆICA, daje joj BOLJI UKUS

Naučite kako se pravi bistra supa sa rezancima

Objavljeno:

Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez supe, a mi predlažemo da napravite bistru pileću kao Vojvođani. Skuvajte meso i povrće, a luk obavezno propržite, pa tek onda dodajte u šerpu.

Ukus će biti bolji, a ako želite da supa bude baš bistra, predlažemo da je 2x procedite. Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se pravi prava domaćinska bistra supa, a ovaj recept je baš jednostavan.

Sastojci:

bataci, pileća leđa... (meso sami izaberite)

Pileća supa, Supa
foto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

5 krompira

3-4 veće šargarepe

1 koren pastrnjaka

2 korena peršuna

1 koren celera

2 crna luka

2 čena belog luka

svež celerov list

nekoliko zrna bibera

suvi začin po ukusu

sušeni peršun

rezanci

Supa, Čorba, Pileća supa
foto: Profimedia

Priprema:

Očistite i operite povrće, pa poređajte u šerpu. Prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Zatim dodajte i meso. Na ringli propržite polutke crnog luka, pa i njih dodajte u šerpu.

Posolite i pospite biberom, pa kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte nekih 2 sata. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta da talog padne na dno, pa procedite.

Knedle, Supa
foto: Bakina kuhinja

Proceđenu supu ostavite još 10 minuta, pa ponovo procedite, kako bi bila skroz bistra. U tu šerpu dodajte seckanu šargarepu i malo krompira, a ako želite možete da dodate i meso, a ne morate.

Stavite na šporet i kad krene da ključa ponovo dodajte rezanca i kuvajte još minuta, dva.

Prijatno!

Majke i snajke:

00:52

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.