SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA ZA OVAJ TRIK SA BELIM MESOM: Dodajte JEDAN tajni sastojak da ne bude TVRDO i SUVO
Piletina, Foto: Printscreen Youtube

trik

SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA ZA OVAJ TRIK SA BELIM MESOM: Dodajte JEDAN tajni sastojak da ne bude TVRDO i SUVO

Pomoću ovog trika belo meso će uvek biti mekano, sočno i ukusno

Objavljeno:

Obrada mesa je jednostavan proces koji nije teško savladati. Ipak postoje trikovi kada vam treba pomoć da ono ne bi bilo suvo i tvrdo.

Evo jednog trika za pileće belo meso koje će vam sigurno pomnoći.

Piletina
foto: Bakina kuhinja

Pileće belo meso bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Spada u najzdravije ako se kuva, a interesantno je da 80% kalorija iz belog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso...

Visoka količina proteina koju sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. To nije jedina prednost, jer belo meso ne sadrži ugljene hidrate i zbog toga je njegov glikemijski indeks ravan nuli, što ga čini preporučljivom vrstom mesa za sve koji se bore sa insulinskom rezistencijom.

Piletina, Gulaš, Recept
foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.

Belo meso jeste suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno. Pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Piletina
foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.

U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso.

Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

Majke i snajke:

00:53

Majke snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.