NAJUKUSNIJI FRANCUSKI RECEPT NA BAKIN NAČIN: Za DOMAĆIM PROFITEROLAMA su poludele SRPKINJE
Kolači, Foto: Printscreen/Youtube/ Ivina kuhinjica

recept

NAJUKUSNIJI FRANCUSKI RECEPT NA BAKIN NAČIN: Za DOMAĆIM PROFITEROLAMA su poludele SRPKINJE

Odlična kombinacija slatke pavlake i čokolade

Objavljeno:

Profiterole su francuski desert nastao od princes krofni….to i jesu male loptice kod kojih je testo od princes krofni, pa ako imate već svoj proveren recept možete da ga iskoristite, punjenje je od žumanaca i slatke pavlake i onda sve je umočenu u glazuru od mlečne čokolade.

Ukus je izvanredan, a posebno je iznenadjujuće za one koji ih nisu jeli kada ih preseku a one pune fila. Odlična kombinacija krema sa ukusom vanile, testa i čokolade.

Profiterole
foto: Printscreen/Youtube/Prakticna zena

Sastojci:

125 ml mleka

125 ml vode

100 ml ulja

300 g brašna

5 krupnih jaja

malo soli

200 ml slatke pavlake

150 g čokolade

kocka margarina ili maslaca

Priprema:

U šerpu sipati vodu, ulje, mleko kao i malo soli i kad provri sipati brašno.

Profiterole
foto: Printscreen/Youtube/Prakticna zena

Mešati minut dva. Ostaviti da se prohladi, pa dodati jaja i mutiti mikserom dok se sve ne izjednači. Pleh obložiti pek papirom. U špric ubaciti testo i u plehu oblikovati male loptice. Peći na 200°C oko 35-40 min.

Kad se malo prohlade nožićem sa donje strane izbušiti rupice.

Umutiti slatku pavlaku, ubaciti u špric, pa sa produžetkom napunite profiterole. Rastopite čokoladu sa margarinom, može i malo ulja, pa punjene kolačiće provucite kroz rastopljenu čokoladu i ređajte na rešetku. Kad se stegnu, mogu se poslužiti.

Majke i snajke:

01:12

EDUKATIVNA EMISIJA MAJKE I SNAJKE! Raša napravio remek delo: Engleska kuhinja, VEKNA OD MESA!

(Espreso/Kod bake u gostima)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.