RECEPT
STARINSKI RECEPT ZA KOSOVA ZA KOJIM SU DOMAĆICE POLUDELE: Pravi se na KAJMAKU, a JEDAN ZAČIN daje posebnu AROMU
Služite toplo ili hladno
Paprike na kajmaku jedu se kao toplo predjelo, mada mogu da budu i glavno jelo. Spremaju se brzo i lako, a najvažnije je da imate lepe, mesnate paprike i dobar, stariji kajmak.
Sastojci:
5 pečenih crvenih paprika
3 čena belog luka
400 g kajmaka
2-3 grančice peršuna
1/2 kašičice mešavine začina
so, biber po ukusu
Priprema:
Ispecite paprike u rerni ili na roštilju i oljuštite ih. Isecite ih na trakice, posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. U tiganj stavite kašiku ulja i kada se zagreje dodajte beli luk koji ste prethodno iseckali na sitno.
Propržite kratko, dodajte papriku pa i nju propržite. Sklonite sa ringle, sipajte kajmak i peršun i sve promešajte. Važno je da kajmak koji koristite ne bude mlad, da se ne bi potpuno istopio.
Služite toplo ili hladno.
Majke i snajke:
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!