PROBAJTE ODMAH
OVO JE NIKAD ZABORAVLJENI RECEPT SA KOSOVA! Pravi se na KAJMAKU, domaćice poludele za njim
Paprike na kajmaku služe se kao specijalitet u raznim krajevima Srbije, a zapravo ih je jako lako napraviti i kod kuće.
Paprike na kajmaku jedu se kao toplo predjelo, mada mogu da budu i glavno jelo. Spremaju se brzo i lako, a najvažnije je da imate lepe, mesnate paprike i dobar, stariji kajmak.
Sastojci
- 5 pečenih crvenih paprika
- 3 čena belog luka
- 400 g kajmaka
- 2-3 grančice peršuna
- 1/2 kašičice mešavine začina
- so, biber po ukusu
Priprema
Ispecite paprike u rerni ili na roštilju i oljuštite ih. Isecite ih na trakice, posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. U tiganj stavite kašiku ulja i kada se zagreje dodajte beli luk koji ste prethodno iseckali na sitno. Propržite kratko, dodajte papriku pa i nju propržite. Sklonite sa ringle, sipajte kajmak i peršun i sve promešajte. Važno je da kajmak koji koristite ne bude mlad, da se ne bi potpuno istopio. Služite toplo ili hladno.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!