SUPA OD PASULJA I MLEVENOG MESA: Ovo još niste probali, SVAKA KUĆA mora da ima na trpezi ovo jelo (RECEPT)
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

njami

SUPA OD PASULJA I MLEVENOG MESA: Ovo još niste probali, SVAKA KUĆA mora da ima na trpezi ovo jelo (RECEPT)

Meksička supa sa pasuljem i mlevenim mesom će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Objavljeno: 23:25h

U Srbiji se pasulj jede za ručak ili kao prilog (prebranac), a Meksikanci ga spremaju kao supu, tako što ga krčkaju u paradajz sosu sa mlevenim mesom i kukuruzom.

Ovaj meksički specijalitet će vas oduševiti, a ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti. Svi sastojci se samo pomešaju, a onda se supa krčka manje od pola sata.

Sastojci:

800 ml soka od paradajza

500 ml vode

500 g mlevenog mesa

1 konzerva kukuruza

1 konzerva pasulja

1-2 čena belog luka

1/2 kašičice mlevene ljute crvene paprike

Priprema: U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite mleveno meso, a onda sipajte paradajz sos, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kukuruz i pasulj koji ste isprali i procedili, pa sipajte vodu. Sve prošmejate, pa poklopite i kuvajte još 5 minuta posle ključanja. Posolite i pobiberite, dodajte mleveni beli luk, pa pospite ljutom crvenom paprikom. Dobro promešajte.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.