njami
SUPA OD PASULJA I MLEVENOG MESA: Ovo još niste probali, SVAKA KUĆA mora da ima na trpezi ovo jelo (RECEPT)
Meksička supa sa pasuljem i mlevenim mesom će vas oduševiti na prvi zalogaj.
U Srbiji se pasulj jede za ručak ili kao prilog (prebranac), a Meksikanci ga spremaju kao supu, tako što ga krčkaju u paradajz sosu sa mlevenim mesom i kukuruzom.
Ovaj meksički specijalitet će vas oduševiti, a ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti. Svi sastojci se samo pomešaju, a onda se supa krčka manje od pola sata.
Sastojci:
800 ml soka od paradajza
500 ml vode
500 g mlevenog mesa
1 konzerva kukuruza
1 konzerva pasulja
1-2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevene ljute crvene paprike
Priprema: U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite mleveno meso, a onda sipajte paradajz sos, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kukuruz i pasulj koji ste isprali i procedili, pa sipajte vodu. Sve prošmejate, pa poklopite i kuvajte još 5 minuta posle ključanja. Posolite i pobiberite, dodajte mleveni beli luk, pa pospite ljutom crvenom paprikom. Dobro promešajte.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!