SVIDEĆE VAM SE
OVAKO SE SPREMA STARINSKA CICVARA: Recept na kojem su GENERACIJE ODRASLE, morate da ga ZAPIŠETE
Domaćice će jedva čekati da ga vide
Na ovom jelu su generacije odrasle, a sada ćete zapisati starinski recept.
Domaćice će jedva čekati da ga vide.
Tradicionalno narodno jelo je veoma ukusno i brzo se sprema, a držaće vas dugo sitim.
Sastojci
voda 2 dl
mleko 2 dl
sir ili kajmak 300 g
kukuruzno brašno 8 kašika
nerastopljena mast 1 kašika
so 1 kašičica
Kako pripremiti
Mleko, vodu i mast staviti da prokuvaju, dodati sir, posoliti i izmešati i ostaviti da ponovo prokuva sve zajedno. Kad ponovo prokuva, smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno mešati da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati korica, jelo je gotovo.
Po želji se može zagrejati kašika masti ili ulja, pa pomeriti sa vatre i sipati kašičica tucane paprike. Ovim se odmah prelije gotova cicvara.
(Espreso/recepti.zena.blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!