POSLE OVOG RECEPTA NEĆETE VIŠE IĆI U POSLASTIČARNICE: Najjednostavnija PRIPREMA kolača TRI LEĆE
Tri leće, Foto: Profimedia

KAO IZ POSLASTIČARNICE

POSLE OVOG RECEPTA NEĆETE VIŠE IĆI U POSLASTIČARNICE: Najjednostavnija PRIPREMA kolača TRI LEĆE

Ideja pravljenja torte natopljene tečnošću je verovatno srednjovekovnog evropskog porekla, jer slični kolači, poput italijanskih kolača od ruma i tiramisua, koriste ovaj metod

Objavljeno:

Tri leće kolač je biskvit - u nekim receptima, ili kolač od putera - natopljen u tri vrste mleka: evaporisano mleko, kondenzovano mleko i mileram. Kada se ne koristi puter, tri sočiva je veoma lagana torta sa puno vazdušnih mehurića.

Ova posebna tekstura stoga nema vlažnu konzistenciju, uprkos tome što je natopljena mešavinom tri vrste mleka. Ideja pravljenja torte natopljene tečnošću je verovatno srednjovekovnog evropskog porekla, jer slični kolači, poput italijanskih kolača od ruma i tiramisua, koriste ovaj metod.

Tri leće - mekan i sočan desert koji mnogi obožavaju! U nastavku vam donosimo modifikovan jednostavan recept uz koji ćete napraviti ovu ukusnu poslaticu.

Potrebno je:

  • 7 jaja
  • 7 supenih kašika sećera
  • 200g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
Mleko
foto: Profimedia

Preliv:

  • 800 ml mleka
  • 400ml slatke pavlake
  • 300ml kondenzovanog mleka

Glazura:

  • 300g gotovog karamela ili napraite sami: 200g šećera - 50g maslaca - 200g slatke pavlake.
Kiselo mleko, Pavlaka
foto: Profimedia

Priprema:

  • Pripremite pleh koji ćete pouljiti i pobrašniti. Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u šam. Dodajite postepeno šećer pa mutite oko 3 minute. Dodajite žumanca, jedno po jedno. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a onda mutite smesu ručno. Izlijte u tepsiju i pecite 25 minuta. Nakon toga ostavite biskvit da se ohladi.
  • Napravite preliv tako što ćete mleko, kondenzovano mleko i pavlaku staviti u šerpu da se zagreje. Zatim, čačkalicom izbockajte biskvit, kako bi preliv lepo ušao u koru. Mleko koje je pred ključanjem sklonite sa ringle. Biskvit prelijte vrućim mlekom. Ostavite da biskvit dobro upije mleko pa se ohladi. Nakon toga prelijte karamel preko kolača. Ohladite i služite.

Darko Lazic slavi Svetu Petku, a evo kakav slavski kolač je spremila Kaća

00:47

Darko Lazic slavi Svetu Petku, a evo kakav slavski kolač je spremila Kaća

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.