OVO JE NAJZDRAVIJI RECEPT ZA PICU: Odlična je za SRCE I UOPŠTE NE GOJI, niko vam to nije OTKRIO DO SAD
Pica, Foto: Printscreen/Youtube/Jazete Paulista

DIJETALNO I UKUSNO

OVO JE NAJZDRAVIJI RECEPT ZA PICU: Odlična je za SRCE I UOPŠTE NE GOJI, niko vam to nije OTKRIO DO SAD

Pica se ubraja u brzu hranu koja goji. Testo je teško za varenje i samo se "lepi" za nas. Ova zdrava a preukusna pica će vas oduševiti!

Objavljeno: 11:58h

Picu svi vole da jedu, od najmlađih članova porodice pa do najstarijih. Svi u njoj uživaju, ali ključni problem jeste što je viskokalorična i puna ugljenih hidrata koji goje! Ne očajavate! Donosimo vam recept za zdravu picu, koja nije visokokalorična i od koje ćete prste polizati i uživati u svakom zalogaju!

Postoje pice koje možete da jedete bez griže savesti da ćete nabaciti koji kilogram viška, a isto tako neće se negativno odraziti na vaše zdravlje, objasnila je nutricionistkinja Harijet Lidgard.

Kora

Kora od cele pšenice je dobra opcija jer sadrži više vlakana i hranljivih materija od obične kore od belog brašna.

"Ovo vam može pomoći da se duže osećate sitim i da vam obezbedi trajniju energiju tokom dana. A ako pazite na svoje kalorije, pica sa tankom korom je takođe dobra opcija, jer obično sadrži znatno manje kalorija od deblje", savetovala je nutricionistkinja i osvrnula se i na "punjenu" picu.

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sir

Obično kod nas mogu da se nađu pice sa rubovima punjenim sirom. Međutim važno je i koji je! Ako tražite niskokaloričan sir, pročitajte savete ove nutricionistkinje.

"Ako tražite sir sa manje masti, odlučite se za sveži sir, fetu, kozji i laganu mocarelu. Oni će i dalje dodati ukus i nutritivnu vrednost pici, ali i ostalim obrocima", kaže Harijet i dodaje da ukoliko želite da povećate proteine dodajte rikotu ili parmezan. Takođe, za zdravo i vitko telo izbegavajte dodavanje dodatnog sira na picu, jer može da poveća sadržaj kalorija i masti.

Dodaci

Kada je reč o dodatnim prelivima, u obzir dolaze sosevi sa mesom kao što su piletina i riba, ali ne i namirnice sa visokim sadržajem masti poput feferona, kobasica i slanine. Zasićene masti su povezane sa povećanim rizikom od srčanih bolesti i drugih zdravstvenih problema.

"One mogu da podignu nivo holesterola i da izazovu upalu u telu, što je povezano sa nizom zdravstvenih problema. Prerađena mesa takođe, bogata su natrijumom što može da nam stvori nadutost u stomaku. A za dodatne prelive odlučite se za povrće na žaru ili pečeno umesto pržene piletine, prženog luka ili pržene paprike", savetovala je Harijet, pogotovo ako se odlučite da sami pravite picu.

"Povrće na žaru ili pečeno imaju manje zasićenih masti i mogu da obezbede hranljive materije za srce kao što su vlakna, vitamini i minerali", rekla je ona za kraj.

A ovde pogledajte kako nastaje najbolja pica na svetu:

11:15

U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.