SVI SE MASOVNO UTRKUJU ZA OVAKAV DORUČAK, STO PUTA JE BOLJI OD ONOG IZ PEKARE: Ješćete ga dok vam se ne smuči
Doručak, Foto: Profimedia

IDEJE

SVI SE MASOVNO UTRKUJU ZA OVAKAV DORUČAK, STO PUTA JE BOLJI OD ONOG IZ PEKARE: Ješćete ga dok vam se ne smuči

Ako nemate ideju kako da napravite savršeni doručak za potpuni užitak, ništa ne brinite, imamo tri savršena predloga:

Objavljeno:

Nekima je vrlo teško da razmišljaju o tome šta će jesti za bilo koji obrok. Ali čim se probudimo nije nam najlakše da sastavimo obrok koji će da nas drži sitim o koji će imati sve potrebne nutrijente u sebi. Zbog toga je doručak važan.

Iako često nemamo vremena da doručkujemo, pa umesto domaćih obroka radije biramo brža i jednostavnija rešenja kao što su pekare, a znamo da to nije najbolja opcija, ipak bi ponekad trebalo da napravimo izuzetak i ugodimo sebi i svom organizmu.

Ako nemate ideju kako da napravite savršeni doručak za potpuni užitak, ništa ne brinite, imamo tri savršena predloga:

Ovsena kaša
foto: Profimedia

OVSENA KAŠA SA VOĆEM I PEKAN ORASIMA

Sastojci:

  • 40g ovsenih pahuljica
  • 250ml sojinog mleka
  • 1 banana
  • 50g borovnivca
  • 20g pekan oraha
  • 10g susama

Priprema:

Ovsene pahuljice preliti sojinim mlekom, dodati (prethodno izgnječenu viljškom) polovinu banane, sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji nekoliko sati ili preko noći.

Kada je odstojala, u ovsenu kašu dodati borovnice, drugu polovinu banane iseckanu na kolutove, pekan orahe i susam.

SENDVIČI SA JAJIMA I ŠAMPINJONIMA

Sastojci:

  • 2 parčeta integralnog hleba
  • 2 jaja
  • 100g šampinjona
  • 50g rukole
  • 1kk maslinovog ulja
  • Himalajska so, biber
Sendvič
foto: Profimedia

Priprema:

Jaja umutiti viljuškom, začiniti ih i ispeći na blago zagrejanom maslinovom ulju.

U istom tiganju ispeći i šampinjone.

Na parčiće hleba servirati omlet, šampinjone i dodati svežu rukolu.

avokado
foto: Profimedia

TORTILJA SA TUNJEVINOM I AVOKADOM

Sastojci:

  • 1 integralna tortilja
  • 120g tunjevine u sopstvenom soku
  • 1/2 avokada
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • 1/4 crvenog luka
  • Him.so, biber, peršun
  • Sok od 1/2 limete ili limuna

Priprema:

Tortilju blago izgrilovati na suvom tiganju. Za to vreme oprati, očistititi i iseckati povrće.

U tortilju sipati oceđenu tunjevinu, dodati povrće, avokado i začine. Sve preliti sokom od limete ili limuna i tortilja je spremna za jelo.

PRIJATNO!

Srpska radnička hrana koju voli ceo svet: Recept za pravu užičku komplet lepinju:

01:28

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Ltm fitt)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.