PRESOLILI STE JELO? Ne OČAJAVAJTE, OVAJ TRIK VAM SPAŠAVA GLAVU
so, Foto: Thinkstock

SJAJNO

PRESOLILI STE JELO? Ne OČAJAVAJTE, OVAJ TRIK VAM SPAŠAVA GLAVU

Jedan od najvećih noćnih mora svake domaćice u kuhinji je presoljena hrana. Evo kako da popravite stvar odmah:

Objavljeno: 13:08h

I najiskusnijim domaćicama i kuvaricama se dešava da presole hranu. Ključno jeste neutralisati taj ukus. Sigurno ste čuli za trik sa krompirom, ali on se koristi uglavnom za kuvana jela, ali mi vam dajemo rešenje za svaku vrstu hrane.

Dodajte neku kiselu namirnicu

Ako u jelo sipate limunov sok, sirće i sok od paradajza možete da neutrališete slanoću. Bitno je da izaberete kiselu namirnicu koja se uklapa sa ostalim sastojcima u vašem jelu. Kada ste u nedoumici, koristite kiselinu neutralnog ukusa poput pirinčanog sirćeta ili belog vinskog sirćeta; oni su kompatibilni sa mnogo različitih jela.

Sirće
foto: Profimedia

Dodajte zaslađivač

Ako želite da neutrališete slanoću jela dodajte smeđi šećer ili javorov sirup koji će jelu dodati karakterističan ukus karamele, što je doba kombinacija. Ako želite neutraliniji sastojak stavite beli šećer.

Dodajte mlečne proizvode

Mlečni proizvodi kao što su pavlaka za kuvanje ili puter se dodaju u jela koja se duže krčkaju. Oni neće skroz neutralisati slanoću, ali će jelo dobiti kremastiju strukturu, pa ćete prevariti nepca. Ako dodajete sastojke kao što su kiselapavlaka ili komadić krem sira, njih stavite u gotovo jelo koje ste sklonili sa šporeta.

A ovde pogledajte za šta sve možete koristiti šipurak

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

(Espreso/Stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.