preukusno
UMESTO NA ULJU SPREMITE POPARU NA 1 SASTOJKU: Naše BAKE su je samo TAKO PRAVILE
Sada je napravite na starinski način i nećete zažaliti
Na popari je većina nas odrasla.
Doručak koji niko nije mogao da odbije.
Sada je napravite na starinski način i nećete zažaliti.
Ulje vam više neće biti potrebno.
Potrebno je:
300 g starog hleba
2 l vode
2 kašičice soli
100 g domaće svinjske masti
2 kašike kajmaka
200 g sira
Priprema
Hleb iseći na ne previše sitne komade. U šerpu usuti vodu i staviti na vatru. Kad proključa posoliti, dodati isečen hleb, potopiti i ostaviti da vri 2 minuta (voditi računa da se hleb ne prekuva).
Rešetkastom kašikom izvaditu hleb i staviti u vatrostalnu posudu (ili pekač). Preko hleba rasporediti kajmak i sir.
Mast zagrejati i preliti preko sira, treba da bude dobro zagrejana da se, kad se preliva preko sira, čuje kako "cvrči".
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!