AKO VAM SE NEŠTO GRICKA, POGLEDAJTE OVAJ RECEPT: I žene i muškarci će HTETI DA GA PROBAJU
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ ZdravljePreSvega

POSNO

AKO VAM SE NEŠTO GRICKA, POGLEDAJTE OVAJ RECEPT: I žene i muškarci će HTETI DA GA PROBAJU

Sa tri vrste brašna i omeha 3 masnim kiselinama, idealne su za grickanje u vreme posta

Objavljeno:

Osim što su odličnog ukusa, ovi krekeri su takođe obogaćeni omega 3 masnim kiselinama iz lanenih semenki i svim dobrobitima koje donosi maslinovo ulje,a pritom su i posne.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 120 g belog pšeničnog brašna
  • 40 g integralnog pšeničnog brašna
  • 40 g integralnog raženog brašna
  • 10 g semenki lana
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica maka u zrnu
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašičica ekstradevičanskog maslinovog ulja
Hrana, Maslinovo ulje
foto: Profimedia

Priprema

1. Kuvajte semenke lana u 150 ml vode, 5 minuta od početka vrenja, na laganoj vatri. Ostavite da se semenke ohlade u sluzi.

2. Stavite sve tri vrste brašna, so, mak i maslinovo ulje u činiju za miksovanje. Dodajte semenke lana zajedno sa sluzi i izmiksajte da dobijete ujednačenu smjesu.

Ako vam se čini presuva (zavisi koliko vam vode ispari pri kuvanju lana) dodajte malo vode, istresite na radnu površinu i kratko izmesite. Možete testo razviti odmah, ali će biti bolje ako ga ostavite 15-20 minuta da odmori.

3. Razvite testo vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini (testo je masno od ulja i ne lepi se jako). Što tanje razvijete testo to će krekeri biti hrskaviji posle.

Izrežite pravougaono - 5x8 cm - i premestite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Izbodite ih malo viljuškom i pecite 10 - 15 minuta u rerni zagejanoj na 200°C.

Posluživanje

Krekeri su odlični sami kao grickalica, ili ih poslužite uz namaze i sireve - sveže ili polutvrde.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.