CAKU ZA POSNE MEKIKE OBAVEZNO ZAPIŠITE: Čim dodate 1 SASTOJAK u NJIH biće MEKANE i VAZDUŠASTE
Mekike na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

PREDLOG

CAKU ZA POSNE MEKIKE OBAVEZNO ZAPIŠITE: Čim dodate 1 SASTOJAK u NJIH biće MEKANE i VAZDUŠASTE

Kako je krenuo Vaskršnji post možete se poslužiti posnim receptom

Objavljeno:

Mekike smo svi jeli u detinjstvu, a najlepše su kada nam ih naprave naše bake.

Kako je krenuo Vaskršnji post možete se poslužiti posnim receptom.

Sipajte u njih jedan sastojak i biće mekane kao duša.

Sastojci

Potrebno je:

300-350 g brašna

75 ml tople vode

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

125 ml kisele vode

1/2 kašičice šećera

1/2 kašičice soli

15 g svežeg kvasca

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

po potrebi ulja - za prženje

Priprema

Izmrvljen kvasac, šećer i mlaku vodu pomešati i ostaviti da kvasac nadođe. Dodati brašno, kiselu vodu, so i mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Prekrijte krpom i ostavite oko pola sata na toplom da naraste, premesite, opet ostavite pola sata, pa ponovo premesite.

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Testo treba da raste sat ipo vremena, a premesićete ga ukupno tri puta. Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Secite ga na rombove, trouglove, kvadrate (ili željene oblike), spuštajte u dobro zagrejano ulje i pržite prvo sa jedne, a onda i sa druge strane, dok ne porumene.

Mekike vadite rešetkastom kašikom i stavljajte na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Mogu se služiti i sa slanim i sa slatkim.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.