DA BI MEKIKE BILE HRSKAVE MORATE DA DODATE KAŠIČICU OVOG ZAČINA U NJIH: Od sada ih bez toga nećete SPREMATI
Mekike na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

ZAPAMTITE TO

DA BI MEKIKE BILE HRSKAVE MORATE DA DODATE KAŠIČICU OVOG ZAČINA U NJIH: Od sada ih bez toga nećete SPREMATI

Kašičica jednog sastojka daće im najbolju hrskavost

Objavljeno:

Napravite hrskave mekike koje će se raspadati u ustima.

Ovakav recept još niste probali.

Kašičica jednog sastojka daće im najbolju hrskavost.

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sastojci

Testo:

oko 500 g brašna

2 dl mleka

0,5 dl ulja

2 jajeta

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

malo soli

oko 40 g kvasca

1 kašičica šećera

Prženje:

oko 2,5 dl ulja

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema

U toplo mleko sa šećerom potopiti kvasac i ostaviti da nadođe.

U posudu staviti brašno, dodati so i malo izmešati.

U brašnu napraviti udubljenje, razbiti jaja, sipati mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti vrlo meko testo. Po potrebi dodavati još po malo brašna, ali da testo ostane baš meko. Prekriti krpom i ostaviti da nadođe oko 20 minuta.

Kada je testo nadošlo, kidati rukom loptice veličine većeg jajeta i razvlačiti testo prstima u svim pravcima da se istanji, formirajući kružni ili ovalni oblik mekike.

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi.

Staviti mekiku u zagrejano ulje da se prži, prvo sa jedne strane dok ne porumeni, a zatim je pažljivo prevrnuti.

Kada mekika porumeni i sa druge strane, izvaditi je na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće.

Poslužiti tople mekike, koje se mogu mazati slanim premazima, ali i slatkim, ukoliko se testo umereno posoli.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.