posno
OVAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA: Originalan recept sa Svete Gore, 2 SASTOJKA ga razlikuju od ostalih
Pripremite recepte za predstojeći post
Recepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu.
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
Sastojci:
2 praziluka
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
100gr. pirinča
350-400gr. mlevenih oraha
100gr. dimljene ribe (losos)
12-15 listova kiselog kupusa
So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin.
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. S Dodajte i začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvati u rerni na 200c./1h. i 10min.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!