OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME POSTA: Ništa draže im nije bilo na STOLU, BOLJA JE I OD MRSNE
Proja, Foto: Profimedia

recept

OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME POSTA: Ništa draže im nije bilo na STOLU, BOLJA JE I OD MRSNE

Po ovom receptu su jugoslovenske domaćice pravile posnu proju

Objavljeno:

Bliži nam se Vaskršnji post, a to znači da će na stolu iz dana u dan biti dosta posne hrane.

Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Brza i jednostavna priprema omiljenog doručka za vreme posta. Ovako su je pravile i domaćice u staroj Jugoslaviji.

Sastojci:

200 g belog brašna

200 g kukuruznog brašna

2 struka praziluka

pola čaše ulja

1 kesica praška za pecivo

2 čaše kisele vode

so

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Priprema:

Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni iseckajte ali ostavite sa strane. Pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte prženi praziluk pa promešajte.

Sipajte smesu u tepsiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite proju iz rerne pa je pospite zelenim delom praziluka i vratite da se peče još 10 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.