SARMA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO U NJU DODATE 1 NAMIRNICU: Domaćice tu CAKU morate da ZAPAMTITE ŠTO PRE
Sarma na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

ZAPIŠITE TO

SARMA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO U NJU DODATE 1 NAMIRNICU: Domaćice tu CAKU morate da ZAPAMTITE ŠTO PRE

Recept je jedinstven, jer se u nju dodaje jedna namirnica koja vam ne bi pala na pamet

Objavljeno:

Ovako sočnu sarmu do sada kuvarice nisu pravile.

Recept je jedinstven, jer se u nju dodaje jedna namirnica koja vam ne bi pala na pamet.

Samo to će joj dati sočnost.

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Sastojci

Potrebno je:

500 g svinjskog mesa

250 g goveđeg mesa

200 g suvih svinjskih rebara

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

150 g suve slanine

150 g masti

50 g pirinča

2 kg kiselog kupusa

2 lovorova lista

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

1 jaje

1 kašika brašna

1 glavica crnog luka

1 kašičica aleve paprike

malo bibera

so

Priprema

Sa manjih glavica kiselog kupusa skidati jedan po jedan list, nožem odseći deblja rebra sa njih i dobro ih oprati u hladnoj vodi.

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Meso očistiti od žilica i samleti. U šernu staviti 100g masti, mleveno meso i iseckan luk, pa malo propržiti. Dodati pirinač, malo mlevenog bibera, jedno jaje i soli po ukusu, pa sve dobro izmešati.

U veću šerpu poređati na dno nekoliko listova kupusa. Uzimati, jedan po jedan, list kupusa, na svaki stavljati po jednu kašiku nadeva od mesa i zavijati listove U male čvrste valjke. Krajeve kupusa dobro uvući, da ne bi nadev ispadao za vreme kuvanja.

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Sarme ređati u šerpu, jednu pored druge, u nekoliko redova. Suvo meso i slaninu oprati u vreloj vodi, iseći na parčad, pa staviti između redova sarmi. Dodati 5-6 zrna bibera i 2 lovorova lista.

Preliti sarmu hladnom vodom i kuvati na tihoj vatri oko 3-4 časa.

U tiganju napraviti zapršku od 50g masti, kašike brašna i jedne kašičice aleve paprike, preliti njome sarmu, poklopiti šerpu i ostaviti da vri još oko pola časa. Umesto hleba sa sarmom se služi proja.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.