OD SADA ĆETE UMESTO MLEKA SAMO OVAJ SASTOJAK STAVLJATI U KROFNE: Jedino tako će biti MEKANE
Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

NJAM

OD SADA ĆETE UMESTO MLEKA SAMO OVAJ SASTOJAK STAVLJATI U KROFNE: Jedino tako će biti MEKANE

Biće mekane samo ako u njih dodate malo jednog sastojka

Objavljeno:

Napravite domaće krofne koje će se topiti u ustima.

Biće mekane samo ako u njih dodate malo jednog sastojka.

Recept će vas oboriti sa nogu.

Krofne
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Potrebno:

250 ml kisele vode

20 g kvasca

1 žumance

3 kašike šećera

Krofne
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

1 vanil šećer

2 kašike ulja

1 kašika rendane korice limuna

500 g brašna T- 400 meko

Priprema: Kisela voda treba da je sobne temperature, ne treba da se greje. U posudu za mešenje izmrviti kvasac i dodati kiselu vodu. Posuti sa 1 kašičicom šećera i malo brašna, ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac dodajemo žumance, preostali šećer, vanilu, ulje i limun.

Krofne
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Sve zamesimo sa 500 g brašna. Ostavimo da odstoji na toplom 40 minuta. Nakon toga premesimo testo i ostavimo još 20 minuta. Sada rastanjimo testo, ne treba da bude previše tanko. Sečemo krofne modlom ili čašom.Ostavimo još 15 minuta da narastu. Dobro zagrejati mast i podesiti srednju temperaturu. Stavljamo krofne na stranu na kojoj nisu "ležale". Poklopimo šerpu i sačekamo da krofne porumene. Brzo budu gotove. Na kraju posipamo prah šećerom, piše Kreativna domaćica.

(Espreso/Stil/Kreativna domaćica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.