SAVET
DODAJTE 1 SASTOJAK U ŠPANSKU PITU I SAMO TAKO ĆETE JE PRAVITI: Biće VAZDUŠASTA samo ako to URADITE
Da bi vam ispala vazdušasta morate da dodate jedan neobičan sastojak
Znamo da se španska pita kod nas sprema za sve prilike.
Domaćice je prave kako za proslave, rođendane, tako i za doručak ili večeru.
Da bi vam ispala vazdušasta morate da dodate jedan neobičan sastojak.
Španska pita je isto što i carska. Pravi se od tako što se u testo dodaju sir, šunka, kiseli krastavci i pečena paprika, a onda se sve to ispeče. Najčešće se koriste ovi dodaci, ali njih naravno možete da menjate po ukusu, pa tako možete da dodate masline, kukuruz, šargarepu, ajvar...
Sastojci:
3 jajeta
150 ml ulja
300 ml mleka
150 g kukuruznog brašna
150 g pšeničnog brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo
200 g praške šunke
200 g tvrdog sira
120 g kiselih krastavaca
120 g pečene paprike
Priprema:
U posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte ulje i mleko. Promešajte, a u drugoj posudi pomešajte kukuruzno i obično brašno sa praškom za pecivo. Pomešajte suve i mokre sastojke i dobro umutite. U dobijenu smesu dodajte pečenu papriku sitno iseckanu, zatim seckane kisele krastavce i šunku, kao i rendani sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite i pospite brašnom ili možete da stavite pek papir. Zatim sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!