RECEPT
KOLAČ KOJI SU SVI U BIVŠOJ JUGI TAMANILI SE PONOVO VRATIO NA VELIKA VRATA: Niko mu ne može odoleti, SOČNO I UKUSNO
Ovo je ubedljivo najpopulariji kolač u Srbiji i svi ga obožavaju
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni, a i u Jugoslaviji ništa nije moglo da prođe bez njih.
Čupavci, ili kako ih još zovu kokos kocke, odlični su za svaku vrstu proslave, ali ih možete spremiti i kada vam se prijede nešto slatko.
Čoko čupko
Za koru:
2 jajeta
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
Za krem:
1 l mleka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mleko za krem skuvajte sa šećerom. Čim provri, dodajte griz, kašiku po kašiku, mešajući dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, pa ubacite kokosovo brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U činiji umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko i kakao.
Izmiksirajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Polovinu smese za koru izlijte u pleh i pecite oko 10 minuta na 170 stepeni. Preko gotove kore sipajte krem, pa i drugu polovinu kore, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ukrasite kokosom.
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!