KOLAČ KOJI SU SVI U BIVŠOJ JUGI TAMANILI SE PONOVO VRATIO NA VELIKA VRATA: Niko mu ne može odoleti, SOČNO I UKUSNO
Čupavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

RECEPT

KOLAČ KOJI SU SVI U BIVŠOJ JUGI TAMANILI SE PONOVO VRATIO NA VELIKA VRATA: Niko mu ne može odoleti, SOČNO I UKUSNO

Ovo je ubedljivo najpopulariji kolač u Srbiji i svi ga obožavaju

Objavljeno:

Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni, a i u Jugoslaviji ništa nije moglo da prođe bez njih.

Čupavci, ili kako ih još zovu kokos kocke, odlični su za svaku vrstu proslave, ali ih možete spremiti i kada vam se prijede nešto slatko.

Čoko čupko

Za koru:

2 jajeta

200 ml mleka

100 ml ulja

200 g šećera

200 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike kakaoa

Za krem:

1 l mleka

1 šolja šećera

7 kašika griza

200 g kokosovog brašna

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Priprema:

Mleko za krem skuvajte sa šećerom. Čim provri, dodajte griz, kašiku po kašiku, mešajući dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, pa ubacite kokosovo brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U činiji umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko i kakao.

Izmiksirajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Polovinu smese za koru izlijte u pleh i pecite oko 10 minuta na 170 stepeni. Preko gotove kore sipajte krem, pa i drugu polovinu kore, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ukrasite kokosom.

(Espreso/Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.