SRBI NAJVIŠE JEDU OVU RIBU NA SLAVAMA, A NE ZNAJU 1 OZBILJNU STVAR O NJOJ: Evo kako utiče na ZDRAVLJE
Oslić, Foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

obratite pažnju

SRBI NAJVIŠE JEDU OVU RIBU NA SLAVAMA, A NE ZNAJU 1 OZBILJNU STVAR O NJOJ: Evo kako utiče na ZDRAVLJE

Oslić je najzastupljenija morska riba kod nas jer dobro “podnosi” zamrzavanje, ali i zbog povoljnog odnosa cene i kvaliteta

Objavljeno:

Riba je zdrava hrana sa visokim sadržajem proteina, posebno zdrava zbog svojih omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masti koje naše telo ne može da proizvede već moraju da se unose kroz ishranu.

Oslić je najzastupljenija morska riba kod nas jer dobro “podnosi” zamrzavanje, ali i zbog povoljnog odnosa cene i kvaliteta. Meso oslića je sočno, nemasno, izuzetno bogato belančevinama, kao i fosforom.

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Oslić se može naći u većim trgovinskim lancima i to do 500 dinara po kilograma, a koja pritom sadrži više proteina, a manje kalorija.

Pa tako, u 100 grama oslića nalazi se samo 71 kalorija, što znači da čak i gurmani i oni koji uživaju u većim porcijama mogu bez griže savesti da je jedu. Prtiom, zbog svoje bogate proteinske vrednosti, čak 17 grama na 100 grama, oslić je idealan za one koji vode računa o kilogramima.

Riblja salata, Oslić
foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Oni koji imaju problema sa holesterolom, oslić sadrži svega 0.3 grama masti i bogat je omega-3 masnim kiselinama koje povoljno deluju na srce. Takođe, on je bogat kalcijom, fosforom i selenom, kao i kompleksom vitamina B12.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.