Ne bacajte DLAKE SA ČETKE: Postoji JAK RAZLOG zbog kojeg ćete ih ČUVATI
Foto: Profimedia

odlično

Ne bacajte DLAKE SA ČETKE: Postoji JAK RAZLOG zbog kojeg ćete ih ČUVATI

Znamo da na češlju posle češljanja uvek ostane dobra količina kose, takođe znamo da je velika većina baci kada čisti četku. Ali tu kosu zapravo možete iskoristiti i dati svojim biljkama.

Objavljeno: 17:19h

Kosa deluje kao đubrivo za biljke, a razlog je taj što sadrži azot, koji je biljkama potreban kako bi poživele što duže.

Naime, ako ne uspevate da uzgojite zdravu biljku – uzmite četku i sa iste skinite kosu, pa je dodajte biljkama. Verovali ili ne, kosa će pomoći biljkama.

Za početak biljku treba staviti na sunčano mesto. Nažalost, ovo je samo početak vašeg posla, pošto je premestite morate da ustanovite da biljka dobija dovoljno hranljivih sastojaka. Primarni hranjivi sastojci su ugljenik, vodonik, azot, kiseonik, fosfor i kalijum, koje možete vašoj biljci obezbediti tako što ćete je presaditi u hranjivo zemljište.

Iskopajte malu rupu u zemlji i stavite kosu unutra, najbitnije je da je ovo prirodna kosa, a ne farbana. Pošto to uradite spremite se da čekate, potrebno je oko dve godine da se aktivne supstance iz vlasi oslobode i nahrane biljku.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.