POSLASTICA
DODAJTE 1 SASTOJAK U POSNU BAKLAVU I STALNO ĆETE JE TAKO SPREMATI: Caka koju svaka DOMAĆICA mora DA ZNA
Jedan sastojak daje poseban ukus
Napravite posnu baklavu po ovom receptu.
Jedan sastojak daje poseban ukus.
Ovo je idealna poslastica za Svetog Jovana.
Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje kora za pitu
250 g mlevenih oraha
3-4 kašike prezli
2 kašike šećera
Sirup:
1200 g šećera
1 l vode
1 limun
Priprema
U činiju pomešati orahe, prezle i šećer. U odgovarajući pleh ređati koru, pa pomešan fil, pa koru i sve tako, dok se ne utroše sve kore i fil. Na poslednju koru ne stavljati fil, nego je poprskati sa mešavinom kisele vode i ulja. (Možete iseći na parčad kakvu želite, trouglove, kocke...)
Peći dok ne porumene.
Sirup prokuvati, dodati nasečene kolutove od limuna, pa kad bude polu hladan, posuti ga po baklavama, pa za par sati prevrnuti baklave, da upije sok i sa jedne i sa druge strane.
Može da stoji više dana...
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!