DA BI KAJGANA BILA KREMASTA DODAJTE 1 SASTOJAK: Topiće se U USTIMA, stalno ćete je tako SPREMATI (RECEPT)
Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

ZA DORUČAK ILI VEČERU

DA BI KAJGANA BILA KREMASTA DODAJTE 1 SASTOJAK: Topiće se U USTIMA, stalno ćete je tako SPREMATI (RECEPT)

To se odnosi na tiganj sa neprianjajućim dnom i silikonsku špatulu s kojom ćete mešati kajganu

Objavljeno:

Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema s kojom ona neće zagoreti ili ostati tečna.

To se odnosi na tiganj sa neprianjajućim dnom i silikonsku špatulu s kojom ćete mešati kajganu.

Sastojci: 3 jaja po osobi, kašičica mleka ili sirnog namaza, prstohvat soli, biber po ukusu

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/Just Superior

Uputstvo

1. Razbijte jaja i stavite ih u šolju ili posudu

2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli

3. Snažno promešajte, ili stavite u blender, dok se ne pojavi penica. Ostavite ih par sekundi da se stope

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/Just Superior

4. Rastopite kašičicu maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite da mešate jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice

Kjagana sa tikvicama, Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

5. Kajganu prebacite na tanjir, ako imate mikrotalasnu rernu zagrejte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i pobiberite.

6. Prijatno!

Savet: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podseća na rastopljeni sir, pripremite je polako na slaboj vatri, piše Skillet.

(Espreso/Kurir Stil/24sata.hr/Skillet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.