NJAMI
Poznati kuvar otkrio TAJNI SASTOJAK koji dodaje jajima da bi dobio SAVRŠENU KAJGANU: Srpkinje ovo ne znaju!
Svi obožavamo kajganu - pravi se lako i brzo, a dodavanjem različitih sastojaka po želji pretvara se u pravi specijalitet. No, ne ispadne uvek savršeno - nekad ne bude dovoljno vazdušasta i kremasta, ali zato su tu trikovi iskusnih majstora da vam pomognu.
Nedavno je poznati američki kuvar J. Kendži Lopez-Alt otkrio svoj recept za ekstra kremastu kajganu u samo tri koraka, a na društvenim mrežama oduševljeni su njegovim savetima.
Lopez-Alt rekao je da je njegov tajni sastojak - gustin, to će kajganu učiniti dovoljno sočnom i vlažnom. On u svom receptu, koji je postao viralan, navodi da vam za kajganu iz snova treba 4 jaja, četiri kašike hladnog putera, malo soli i dve kašičice gustina.
A evo i potanko objašnjenog postupka pripreme kajgane na Kendžijev način:
1. Gustin umutite sa jednom i po kašicom vode tako da nema grudvice. Dodajte polovinu količine putera, jaja i so i mešajte sve dok smesa ne postane homogena i penasta.
2. U tiganj sa nelepljivim dnom stavite kašiku vode, pa je zagrejte na srednje jakoj vatri i sačekajte da ispari. U trenutku kada ostane samo nekoliko malih kapljica, dodajte preostali puter i mešajte dok se ne otopi, za šta će vam trebati oko 10 sekundi. Tek onda u tiganj ulijte smesu od jaja, a sve vreme je mešajte špatulom.
"Snažnije mešanje rezultiraće finijim, mekšim komadićima, dok će ležernije mešanje rezultirati većim i paperjastijim komadima. Odmah prebacite kajganu na tanjir za posluživanje i servirajte", objasnio je kuvar.
Recept je podelilo na hiljade ljudi, a tvrde da je ovo "najbolja metoda za pripremu kajgane".
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!