RECEPT ZA TRILEĆE KAO IZ RESTORANA: Tajna je u prelivu, kremast je i TOPI SE U USTIMA
Trileće, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

poslastica

RECEPT ZA TRILEĆE KAO IZ RESTORANA: Tajna je u prelivu, kremast je i TOPI SE U USTIMA

Naučite kako da spremite trileće kod kuće

Objavljeno:

Trileće je kolač koji se pravi od mekanog biskvita, a onda se preliva filom od 3 vrste mleka. Nastao je u Latniskoj Americi, a vrlo brzo je postao popularan širom sveta.Izuzetno je lagan i osvežavajuć, a kod pripreme kore je najvažnije da belanca i žumanca umutite odvojeno i da ne preteretujete sa mućenjem kako bi kora ispala savršeno.

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta

80 g šećera

140 ml mleka

prstohvat soli

1 kašičica ekstrakta vanile

120 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice limunovog soka

Trilece
foto: Profimedia

Za fil:

80 g mleka u prahu

80 g običnog mleka

80 g kondenzovanog mleka

Još:

240 ml slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Za koru: Odvojte žumanca i belanca. U žumanca sipajte šećer (30 g) i dobro umutite dok ne postanu penasta. Zatim sipajte mleko, so i vanilu, pa sjedinite mikesrom. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa promešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite belanca sa limunovim sokom.

Trileće
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Zatim postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Sjedinite obe smese laganim pokretima, pa sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papriom. Poravnajte i par puta uradite tepsijom o sto kako bi se smesa dobro rasporedila. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora gotova, pa ostavite da se ohladi.

Za fil: U posudi pomešajte mleko u prahu, obično mleko i kondenzovano mleko. Dobro sjedinite sve sastojke i sipajte preko kore. Koru prethodno izbockajte viljuškama kako bi upila fil. Ostvaite tako da odstoji nekih 30-60 minuta.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu ili bez, a onda premažite tortu. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite voćem ako želite.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.