PRE STAVLJANJA KUPUSA RIBANCA U ZAMRZIVAČ OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo TAKO će potrajati DO LETA
Kupus ribanac, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

savet

PRE STAVLJANJA KUPUSA RIBANCA U ZAMRZIVAČ OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo TAKO će potrajati DO LETA

Šta treba raditi kada vreme počne da bude toplije, a vi imate još uvek mnogo kiselog kupusa?

Objavljeno:

Kiseli kupus je glavni sastojak u omiljenim srpskim jelima kao što su sarmama, kuvan kupus, kupus u rerni, tj. podvarak...

Sve su to omiljena jela generacija i generacija.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Kiseli kupus, osim toga što spada u omiljena jela, može da se pohvali i time što je veoma koristan, bogat je vitaminom A, vitaminom C i vitaminom B, kalijumom, magnezijumom, gvožđem i cinkom. Korisna svojstva kiselog kupusa su nezamenjiva.

Pored kupusa, može se konzumirati i sok od kiselog kupusa. On je takođe veoma koristan.

Tradicionalno, kiseli kupus se stavlja na kraju jeseni. Potrebno je određeno vreme da kupus sazri, pa je obično spreman za konzumaciju sredinom decembra. Kada stavite celo bure kiselog kupusa, imaćete dovoljno kupusa za celu zimu.

Kiseli kupus, Kupus
foto: Bakina kuhinja

Ali šta da radite kada vreme počne da bude toplije, a vi imate još uvek mnogo kiselog kupusa.

Mnoge domaćice se pitaju, da li se može zamrznuti kiseli kupus.

Kiseli kupus se može zamrznuti u zamrzivaču. Dobro je da ga nasečete ili da pripremite sarme i da ga onda zamrznete.

Kiseli kupus, Kupus
foto: Bakina kuhinja

Nakon toga ga stavite u malim količinama u odgovarajuće plastične kese ili posude, za jedno kuvanje.

Isti postupak možete primeniti i kod kupusa ribanca.

Zamrznuti kiseli kupus je spreman za upotrebu odmah čim se razmrzne.

(Espreso/BonApeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.