EVO DA LI VALJA STAVLJATI KISELI KUPUS U ZAMRZIVAČ: Važnije je nego što mislite
Kiseli kupus, Foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

PROČITAJTE

EVO DA LI VALJA STAVLJATI KISELI KUPUS U ZAMRZIVAČ: Važnije je nego što mislite

Važno je da povedete računa o ovome

Objavljeno: 12:39h

Kiseli kupus jedna je od najpoznatijih i najprostranjenijih zimskih namirnica. Ako je žetva bogata i ima kiselog kupusa, postoji problem skladištenja proizvoda. Zamrzavanje je jedan od najboljih načina očuvanja ukusa i zdravlja vašeg jela.

Je li moguće zamrznuti kiseli kupus?

Definitivno možete zamrznuti predjelo. Isto tako, praktično neće izgubiti svoja korisna svojstva i karakteristike ukusa. Ova metoda skladištenja uključuje pakiranje kiselog kupusa u zasebna pakiranja, staklenke ili posude - to jest, to se odlaže u obroke.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/RTS

Kao i druge metode skladištenja, zamrzavanje ima svoje prednosti i nedostatke. Glavna prednost je očuvanje hranjivih sastojaka. Glavni nedostatak smrzavanja je promjena konzistencije.

Kako će se menjati sastav i konzistencija

Nakon zamrzavanja koncentracija vitamina C u proizvodu opada, iako su korisne kiseline sačuvane. Iz tog razloga smrzavanje se koristi kao poslednje sredstvo.

Zamrzivač
foto: Profimedia

Proizvod upotrebljavajte za kuhanje ili ga pojedite prvih nekoliko sati nakon odmrzavanja. Povrće zadržava škripanje prvih 3-4 sata, nakon čega postaje mekan. Ako se proizvod ne potroši odmah, vrlo je obeshrabren da ponovno zamrzne grickalicu - izgubit će većinu hranjivih tvari i postati ukusan.

Pravila zamrzavanja

Hladnjak je dobro prilagođen za spremanje kiselog kupusa, jer je lako održavati potrebnu temperaturu u njemu. Neke domaćice zamrzavaju proizvod na hladnom balkonu, ali u ovom slučaju sve ovisi o vremenskim uvjetima. Pre slanja u zamrzivač, kupus se izlaže u staklenke odgovarajuće veličine, natapa se i prekriva poklopcima. Takođe, u tu se svrhu često koriste plastične posude ili vrećice, jer u zamrzivaču nema uvek mesta za limenke.

(Espreso/farm-hr.desigusxpro.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.