EVO KOLIKO ZAPRAVO PEČENJE SME DA STOJI U ZAMRZIVAČU: Jako je važno da svi ZAPAMTITE
Pečenje, Foto: Filip Plavčić

važno

EVO KOLIKO ZAPRAVO PEČENJE SME DA STOJI U ZAMRZIVAČU: Jako je važno da svi ZAPAMTITE

Koliko dugo pečenje može da stoji u fižideru?

Objavljeno: 18:03h

Prošli su Novogodišnji i Božićni praznici, a verovatno je svima ostalo dosta hrane koju ne bi trebalo baciti. Jedno od rešenja jeste držati u frižideru dokle god to sme, a nakon toga prebaciti u zamrzivač.

Evo koliko hrana sme stajati u frižideru:

Piletina

Sirova piletina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 ili hladnije). Kuvana piletina može da stoji u frižideru nekoliko dana, a može i da se zaledi pa da se pojede u razmaku od dva do šest meseci.

Pečenje
foto: Espreso.co.rs

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina, kao i pečenje, mogu da budu u frižideru do pet dana, a mogu da se zalede na period od četiri do 12 meseci. Preostalo obrađeno meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest meseci ako se zamrzne.

Mleveno meso

Meveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina, može da stoji u frižideru jedan do dva dana, a mogu da se zamrznu na period od tri do četiri meseca.

Mleveno meso
foto: PRINTSCREEN/YT/ DOZUS COOK

Viršle i salame

Viršle i salame mogu u frižideru mogu da budu dve nedelje neotvorene i trebalo bi nakon otvaranja da se pojedu najduže za pet dana, piše Reader's Digest. U zamrzivaču će trajati mesec do dva meseca.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u frižideru bi trebalo da se pojede za nedelju dana, a kobasica u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.

(Espreso/Nportal/Reader's Digest)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.