PRE POHOVANJA JUNETINE OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Biće MEKANA kao NIKADA DO SADA
Šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

RECEPT

PRE POHOVANJA JUNETINE OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Biće MEKANA kao NIKADA DO SADA

Svaku šniclu sa obe strane uvaljati dobro u brašno, potopiti u umućena jaja sa obe strane i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene.

Objavljeno: 20:58h

Htela sam brzi ručak za poseban dan od postojećih sastojaka koje sam imala u frižideru i kuhinji. Od mesa sam imala samo juneće šnicle, a od priloga kesicu instant „Minut pirea“.

Dok sam spremala šnicle ukapirala sam da sam bacila kutiju od pirea, pa sam morala da „otrčim“ do prodavnice preko puta i da pročitam. Da ne biste došli u sličnu situaciju ovaj recept sadržaće i recept za pripremu „Minut pirea“, navodi saradnica na blogu…

Potreban materijal:

Za pohovanje:

– juneće šnicle

– jaja

– brašno po potrebi

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

– so

– biber

– oko ½ l ulja.

Za „Minut pire“:

– kesica „Minut pirea“.

– 500 ml vode

– kašičica soli

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

– 250 ml mleka

– kockica od 50 g maslaca ili

– 5 supenih kašika ulja.

Priprema:

Šnicle: Šnicle, jednu po jednu, dobro izlupati na dasci, čekićem za meso, sa obe strane, a jaja umutiti i spremiti za poh. Svaku šniclu sa obe strane uvaljati dobro u brašno, potopiti u umućena jaja sa obe strane i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene.

Minut pire: U pliću šerpu od 2 litra sipati 500 ml vode i kašičicu soli i ostaviti da proključa. Kad voda proključa dodati mleko i mlaslac ili ulje. Po dodavanju mleka i maslaca odmah dodati pahuljice pirea i dobro promešati dok ne postane penasto.

Šnicle
foto: Printscreen/Youtube/Ballistic BBQ

Uz ovaj obrok savršeno ide neka od kiselih salata…

Prijatno!

(Espreso/pecinaposla.com/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.