SAMO NA 1 NAČIN ĆE JUNETINA BITI MEKANA U KISELOM KUPUSU: Sipajte OVO i stalno ćete tako SPREMATI
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

zapamtite to

SAMO NA 1 NAČIN ĆE JUNETINA BITI MEKANA U KISELOM KUPUSU: Sipajte OVO i stalno ćete tako SPREMATI

Još jedno fino zimsko jelo, varivo od kiselog kupusa sa junećim mesom

Objavljeno: 19:45h

Kiseli kupus sa junetinom.

Još jedno fino zimsko jelo, varivo od kiselog kupusa sa junećim mesom.

Sastojci:

600 gr junećeg mesa isečenog u kockice ili po izboru

1,5 kg opranog i ocedjenog kiselog kupusa

1 kašika suvog začina

2 kašike crvene mlevene paprike

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

2-3 lista lovora

malo peršunovog lista

beli luk po želji

50 ml ulja

1 glavica crnog luka

Priprema:

Iseckati crni luk na kockice, dodati ulje i malo vode, pa prodinstati da postane staklast.

Zatim dodati juneće meso isečeno na kockice, doliti čašu vode i ostaviti da se dinsta.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Dinstati pola sata dolivajući vrelu vodu ili odmah doliti malo više vode i tako dinstati.

Posle pola sata dodati opran i oceđen kupus i papriku.

Naliti vode da prelije preko kupusa s’prsta.

Kuvati sat ipo sa dolivanjem vrele vode.

U međuvremenu dodati lovorov list i peršun.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Kada je meso se skuvalo kao i kupus možete dodati iseckan ili izgnjačen čen belog luka.

Još malo prokuvati pa poslužiti toplo.

Prijatno.

(Espreso/Domaćirecepti.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.