zapamtite to
SAMO NA 1 NAČIN ĆE JUNETINA BITI MEKANA U KISELOM KUPUSU: Sipajte OVO i stalno ćete tako SPREMATI
Još jedno fino zimsko jelo, varivo od kiselog kupusa sa junećim mesom
Kiseli kupus sa junetinom.
Još jedno fino zimsko jelo, varivo od kiselog kupusa sa junećim mesom.
Sastojci:
600 gr junećeg mesa isečenog u kockice ili po izboru
1,5 kg opranog i ocedjenog kiselog kupusa
1 kašika suvog začina
2 kašike crvene mlevene paprike
2-3 lista lovora
malo peršunovog lista
beli luk po želji
50 ml ulja
1 glavica crnog luka
Priprema:
Iseckati crni luk na kockice, dodati ulje i malo vode, pa prodinstati da postane staklast.
Zatim dodati juneće meso isečeno na kockice, doliti čašu vode i ostaviti da se dinsta.
Dinstati pola sata dolivajući vrelu vodu ili odmah doliti malo više vode i tako dinstati.
Posle pola sata dodati opran i oceđen kupus i papriku.
Naliti vode da prelije preko kupusa s’prsta.
Kuvati sat ipo sa dolivanjem vrele vode.
U međuvremenu dodati lovorov list i peršun.
Kada je meso se skuvalo kao i kupus možete dodati iseckan ili izgnjačen čen belog luka.
Još malo prokuvati pa poslužiti toplo.
Prijatno.
(Espreso/Domaćirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!