JUNEĆE ŠNICLE MORATE DA DINSTATE U OVOLIKOJ KOLIČINI VODE: Samo tako će biti SOČNE I MEKANE, trik ZAPIŠITE SVI
Junetina, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

recept

JUNEĆE ŠNICLE MORATE DA DINSTATE U OVOLIKOJ KOLIČINI VODE: Samo tako će biti SOČNE I MEKANE, trik ZAPIŠITE SVI

Mekane i pune povrća - preukusno

Objavljeno:

Pripremite mekane, juneće šnicle koje će obožavati cela porodica.

????????: Juneće šnicle, 600 gr; začini: so, ruzmarin, lovorov list, biber, crvena paprika, beli luk, koren celera, paprika, luk, šargarepa, paradajz sos 50 ml, brašno

?????? : Šnicle stanjiti čekićem i začiniti sa obe strane: sol + malo ruzmarina. Iseći povrće: 2 čena belog luka, malo korena celera, jednu papriku, jedan luk i 3 šargarepe.

Dodati u tiganj i dinstati 5 minuta. Dodati 200 ml vode i ostaviti 15ak minuta da se dinsta, dok voda uvri. Poredati šnicle u tiganj i propržiti sa povrćem par minuta obe strane. Dodati 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 15 - 20 minuta, dok voda skoro skroz uvri. Okrenite meso povremeno.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Nakon prvih 20 minuta dinstanja dodati lovorov list i opet doliti 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa -dinstati 15ak minuta.

Treće dodavanje vode, opet 200 ml vode i opet dinstati 15 - 20 min.

Izvaditi meso na tanjir, dodati 200 ml vode zadnji put i začine po želji: so, biber i crvenu papriku, vratiti meso i dinstati 20 minuta.

Pomešati 1 supenu kašiku brašna i 400 ml vode, dodati i kuvati 15 minuta i naša junetina je gotova.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.