ITALIJANI SAMO OVAKO PRAVE VANILICE, NIŠTA DRUGO NE PRIZNAJU: U jednom sastojku je KLJUČ! (VIDEO)
Vanilice, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE ARABE FACILI

LAKE ZA SPREMANJE

ITALIJANI SAMO OVAKO PRAVE VANILICE, NIŠTA DRUGO NE PRIZNAJU: U jednom sastojku je KLJUČ! (VIDEO)

Vanilice su čuveni srpski kolač, ali isprobajte i italijansku verziju sa čokoladom

Objavljeno:

Vanilice su kolači koji nas vraćaju u detinjstvo. Prave se od testa i pune džemom, a na kraju pospaju šećerom u prahu. Što duže stoje to su ukusnije, a jedan vodeći kulinarski sajt ih je proglasio najboljim kolačima na svetu. Isprobajte i italijasnku verziju čuvenih vanilica, isto se prave od testa, ali se pune čokoladom. Odlični su za praznike.

Sastojci:

125 g putera

150 g šećera

80 ml ulja

2 jajeta

1 kesica vanilin šećera

prstohvat soli

80 g kukuruznog skroba

350 g brašna

6 g praška za pecivo

150 g čokolade

100 ml pavlake

Priprema:

Umutite puter sa šećerom, pa dodajte ulje i promešajte. Zatim dodajte jaja, vanilin šećer, prstohvat soli i skrob. Dobro sjedinite, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo. Odvajajte po malo testa i oblikujte loptice. Ako imate neku rešetku pritisnite lopticu, kako bi ostala šara. Ako nemate samo je malo spljoštite između ruku. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta.

Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom, pa premažite jednu poluloptu od testa i preklopite drugom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.