POSNO MEDENO SRCE: Pravi se sa lakoćom, a najbolje je staviti OVAJ PEKMEZ
Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

recept

POSNO MEDENO SRCE: Pravi se sa lakoćom, a najbolje je staviti OVAJ PEKMEZ

Sočan i preukusan kolač, a uz sve to gotov je za čas

Objavljeno:

Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 150 g šećera
  • 600 g brašna
  • kašika kakaoa
  • 10 kašika džema od šljive
  • 100 ml ulje
  • dve kašičice sode bikarbone

ZA FIL: 10 kašika džema

  • 2 šake mlevenih lešnika ili oraha
  • ZA GLAZURU:
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja
1 / 2 Foto: Printscreen Youtube/Kuvamo jako

Priprema:

Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 - 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe ili lešnije, pa preko džema sipajte testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte glazurom.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.