DOMAĆICE, SAČUVAJTE SVEŽINU SLAVSKIH KOLAČA UZ OVA 4 TRIKA: Ovo je bitno da znate kada su u pitanju ONI HRSKAVI
Kolači, Foto: Profimedia

savet

DOMAĆICE, SAČUVAJTE SVEŽINU SLAVSKIH KOLAČA UZ OVA 4 TRIKA: Ovo je bitno da znate kada su u pitanju ONI HRSKAVI

Svaki iskusni domaćin sprema određenu zalihu hrane nekoliko dana pred slavu ili važan događaj

Objavljeno:

Sezona slava je uveliko u toku, a tu su i predstojeći praznici. Ovo je doba godine kada najviše spremamo kolače i postoji nekoliko trikova kako da nam ostanu što duže sveži.

Svaki iskusni domaćin sprema određenu zalihu hrane nekoliko dana pred slavu ili važan događaj. U slučaju da spadate u ovu grupu ljudi postoji nekoliko saveta kako da održite kolače svežim čak i nakon proslave.

Breskvice, Kolači
foto: Printscreen/serpica.net

Hrskavi kolačići

Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.

Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa

Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.

Kuglof sa višnjama
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem

Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.

Kremasti kolači

Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži.

(Espreso/Infromer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.