NAPRAVITE DANAS POSNU BAJADERU KOJA JE GOTOVA ZA 20 MINUTA: Ukusna kao i mrsna, a može da stoji i do nedelju dana!
Posna bajadera, Foto: Youtube/ Printscreen/Domaći Recepti

RECEPT dana

NAPRAVITE DANAS POSNU BAJADERU KOJA JE GOTOVA ZA 20 MINUTA: Ukusna kao i mrsna, a može da stoji i do nedelju dana!

Donosimo vam recept za najlepšu posnu bajaderu koja je neizostavan deo svake slavske trpeze.

Objavljeno:

Bajadera s razlogom važi za kraljicu sitnih kolača, a ova posna varijanta odlična je jer možete da je pripremite nekoliko dana ranije. Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

Sastojci:

300 g posnog mlevenog keksa

200 g mlevenih oraha

250 g šećera

1 vanilin šećer

10 kašika vode

200 g posnog margarina

150 g posne čokolade za kuvanje

Za glazuru:

3 kašike šećera

3 kašike vode

3 kašike ulja

100 g posne čokolade za kuvanje

Bajadera
foto: Perintscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, vodu i vanil-šećer, pa kuvajte dok ne provri. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu podelite na dva dela. Jedan ostavite žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu.

U pravougaoni pleh najpre sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese. Ostavite u frižideru. Glazuru napravite tek kad se kolač u potpunosti stegne. U šerpicu sipajte ulje, vodu, šećer, margarin i čokoladu za kuvanje, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi. Potom isceite bajaderu na kocke ili štanglice i služite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.