U PROŠLOSTI SE U SRBIJI JELA OVAKVA BAJADERA: Spremite je na STARINSKI NAČIN, gosti će odlepiti
Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/Recceptura

preukusan je

U PROŠLOSTI SE U SRBIJI JELA OVAKVA BAJADERA: Spremite je na STARINSKI NAČIN, gosti će odlepiti

Bajadere su omiljeni slatkiš na svim okupljanjima

Objavljeno:

Bajadera je jedan od onih kolača koji se brzo prave, a svojim ukusom osvajaju sve. Upravo zbog toga su čest izbor domaćica za gotovo sve prilike.

Sastojci:

500 g šećera200 ml vode 200 g mlevenog keksa 150 g mlevenih oraha 125 g margarina 3 štangle čokolade

Za glazuru:

3 štangle čokolade malo margarina ili ulja

Priprema:

Šećer i vodu staviti da malo provri, skloniti sa vatre i ostaviti 5 min da se prohladi. Keks i orahe pomešati, preliti onim ušpinovanim šećerom i dok je tako vruće dodati margarin i sve dobro sjediniti.

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.