SLAVSKA TRPEZA NIJE POTPUNA BEZ POSNE BAJADERE: Ukus još bolji nego kad je mrsna! (RECEPT)
Bajadera, Foto: Perintscreen/Youtube/Jecine kulinarije

SEZONA SLAVA UVELIKO TRAJE

SLAVSKA TRPEZA NIJE POTPUNA BEZ POSNE BAJADERE: Ukus još bolji nego kad je mrsna! (RECEPT)

Šećer stavite u dublju šerpu i prelijte ga vodom

Objavljeno:

Sezona slava uveliko traje, a mi vam preporučujemo da napravite posne bajadere. Svaka iskusna domaćica zna da bez ovih kolača slavska trpeza nema smisla

Sastojci:

400 g šećera

12 kašika vode 150 g mlevenih oraha 150 g mlevenog posnog keksa 125 g biljnog margarina tri kašike kakao-praha

Za glazuru:

100 g čokolade tri kašike ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Priprema:

Šećer stavite u dublju šerpu i prelijte ga vodom. Ostavite da ključa oko pet minuta dok se ne rastopi, pa dodajte mlevene orahe i keks.

Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa sklonite sa šporeta. U smesu dodajte margarin i sve dobro promešajte. Masu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao. U pleh izlijte prvo tamnu smesu, pa preko svetlu i poravnajte.

U šerpicu stavite čokoladu i ulje, pa otopite na pari. Prelijte preko bajadere i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite na štanglice ili kockice, pa poslužite.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.