OVAKO TURCI SPREMAJU KUPUS IZ RERNE: Razlikuje se od našeg zbog 1 vrste mesa koja mu daje SOČAN UKUS
Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

OVAKO TURCI SPREMAJU KUPUS IZ RERNE: Razlikuje se od našeg zbog 1 vrste mesa koja mu daje SOČAN UKUS

Zapečen turski kupus iz rerne

Objavljeno:

Ovo jelo naziva se još i istočnjački lonac.

Sastojci: 1 glavica svežeg kupusa

  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 400 ml jogurta
  • 2 jaja
  • 1 kašika mešavine začina
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber
1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema: Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.

Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima.

Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.