AKO PRIMETITE OVAKVU BOJU NA KOBASICI, NI SLUČAJNO NEMOJTE DA JE KUPUJETE: To je ZNAK da je POKVARENA
Kobasice, Foto: Profimedia

OPREZ

AKO PRIMETITE OVAKVU BOJU NA KOBASICI, NI SLUČAJNO NEMOJTE DA JE KUPUJETE: To je ZNAK da je POKVARENA

One imaju dug rok trajanja, ali na neke stvari mora da se obrati pažnja

Objavljeno: 18:26h

Svi Srbi vole da jedu kobasice, ali ne vode računa svi o tome kako izgleda kada je pokvarena.

One imaju dug rok trajanja, ali na neke stvari mora da se obrati pažnja.

Prilikom kupovine dobro se zagledajte u njih.

Dobro pogledajte prilikom kupovine - ako je površina kobasice lepljiva, umesto glatka i sjajna, zaobiđite je. Ovom proizvodu je najverovatnije istekao rok trajanja ili je pred istekom - i u jednom i drugom slučaju je bolje da je zaobiđete.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ono što takođe malo ko zna jeste da se ovaj proizvod ne može držati u zamrzivaču duže od dva meseca. Posle tog vremena će promeniti ukus i izgubiti na kvalitetu. Zato je bolje da, ukoliko praktikujete da je zamrzavate, na kesi u kojoj čuvate kobasicu napišete datum.

Takođe obratite pažnju na boju - ako je pri vrhu ili dnu postala sivkasta, dosta potamnela ili je čak zelenkaste nijanse, takođe se ne preporučuje da je kupite. Takva kobasica nije sveža i ne bi trebalo da je jedete.

Trik od 30 sekundi

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Negativna strana ovih proizvoda jeste i što se izuzetno teško "čiste". Zapravo, obložene su "crevom" koji je čvrsto priljubljen uz meso i koji se veoma teško uklanja.

Koliko puta ste se toliko iznervirali da ste pojeli komadić sa omotom? Verovatno često.

Postoji trik koji provereno "radi", a koji će vam oduzeti svega 30 sekundi vremena. Kobasicu stavite nakratko pod mlaz vruće vode. Toplina će opustiti opnu i skinućete je sa kobasice bez ikakvih problema.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.