JELENA ĐOKOVIĆ PIJE ČAJ ZA KOJI SVAKI SRBIN TREBA DA ZNA: Štiti od PREHLADE, i pomaže u OVOME
Jelena Đoković, Foto: Printscreen/Instagram

VAŽNO DA ZNATE

JELENA ĐOKOVIĆ PIJE ČAJ ZA KOJI SVAKI SRBIN TREBA DA ZNA: Štiti od PREHLADE, i pomaže u OVOME

Jelena Đoković pije čaj od kurkume koji ima mnoštvo benefita za organizam.

Objavljeno: 12:46h

Jelena Đoković je neko ko veoma vodi računa o ishrani i zdravom načinu života, dok neretko deli svoja iskustva i sa drugim ljudima. Poznato je da se trudi da sve što konzumira bude prirodno i zdravo.

Ovog puta, sa svojim pratiocima podelila je fotografiju na kojoj se vidi kako uživa u jednom od omiljenih zimskih napitaka, a reč je o čaju od kurkume. Inače, kurkuma ima brojne benefite, te ne čudi da je Jelenin izbor bio baš ovaj napitak.

Budući da je čaj od kurkume bogat vitaminima, mineralima kao i drugim korisnim jedinjenjima, odličan je za jačanje imuniteta i zaštitu od prehlade. Kao takvog, idealno ga je konzumirati u zimskom periodu kada je koncentracija prehlade veća.

Doktori predlažu ženama u menopauzi da piju ovaj čaj.

Kurkuma se inače često koisti kao dodatak mnogim jelima koja svojim specifičnim ukusom diže na viši nivo. Koristi se u pripremi slatkih i slanih jela. Možete je dodati u rižoto, voćne salate, salatne dresinge, jela od povrća, sosove, kus kus, krompir, palačinke, kolače… Obično je dovoljno samo 1/2 – 1 kašičica kurkume.

Što se tiče samog čaja od kurkume, ima i antiinflamatorna svojstva, može smiriti upale i pomoći u lečenju i prevenciji hroničnih inflamatornih bolesti. Takođe smiruje i upalu grla i ima antibakterijska, antimikrobna i antivirusna svojstva. Pogodan je i za kožu, posebno onu koja je sklon aknama, a osim toga dobar je za koncentraciju i kod ublažavanja glavobolje. Takođe se veruje da kurkuma pomaže u procesu mršavljenja.

Kurkuma
foto: Printscreen

Recept za čaj od kurkume

Sastojci:

1 šoljica tople (ne vruće) vode

četvrtina čajne kašičice kurkume

sok od pola limuna

prstohvat cimeta

1/8 čajne kašičice meda

kašičica kokosovog ulja

Priprema: Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte. Kurkuma će se smesta spustiti na dno šoljice, tako da i dalje nastavite mešati vodu dok pijete i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.