JELA SAM SAMO JEDNU JABUKU SVAKI DAN: Evo šta mi se dogodilo
Jabuka, Foto: Printscreen

AU

JELA SAM SAMO JEDNU JABUKU SVAKI DAN: Evo šta mi se dogodilo

Jabuka je lekovita, ali samo ako se jede cela. Njena kora smanjuje proizvodnju hormona angiotenzina koji sužava krvne sudove usled čega raste pritisak

Objavljeno:

Za jabuke se definitvno može reći da su voće koje nas drži podalje od lekara. Bogate su antioksidantima koji, dokazano je, umanjuju rizik od prevremene smrti, posebno od srčanih bolesti. Ovo voće smanjuje i rizik od dijabetesa.

Jedna starija čitateljka prenela je svoje iskustvo jedenja jabuke svaki dan. Dobila je neverovatnu snagu, a nije se plašila ni navedenih bolesti.

Naučnici sa univerziteta u Oksfordu upoređivali su efekat lekova za snižavanje lošeg holesterola i redovnog konzumiranja jabuka. Rezultati su pokazali da se, u proskeku, gotovo podjednako, bilo da se piju lekovi ili jedu jabuke smanjuje stopa smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti.

Jabuke
foto: RINA

Ipak, uzimajući u obzir moguće neželjene efekte statina - lekova za snižavanje holesterola, zaključak ovog istraživanja da je bolje pojesti jednu jabuku dnevno.

Britanski naučnici savetuju da oni kojima je propisana statinska terapija za kardiovaskularnu bolest, bez obzira na lekove, jabuke jedu svakog dana da poboljšaju svoje zdravstveno stanje.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.