SVAKA KUĆA MORA DA IMA OVIH 7 BILJKAKA: Od njih PAUKOVI beže GLAVOM bez OBZIRA, POSLUŠAJTE SAVET
Pauk, Foto: Printscreen/Youtube/Trebinje Live

lako

SVAKA KUĆA MORA DA IMA OVIH 7 BILJKAKA: Od njih PAUKOVI beže GLAVOM bez OBZIRA, POSLUŠAJTE SAVET

Ne samo da odbija paukove, već i mrave, muve i čak komarce

Objavljeno: 20:14h

Iako love insekte, paukovi obično nisu dobrodošli gosti u kući i možda ste primetili da ih sa dolaskom hladnijih dana ima još više u vašem domu. Sigurno ste čuli za mnoge trikove kako ih se treba otarasiti, ali jedno od najjednostavnijih rešenja je pomoću kućnih biljaka. U pitanju su biljke sa jačom aromom koja paucima ne prija, a koja osvežava vaš dom.

Bosiljak

Ne samo da odbija paukove, već i mrave, muve i čak komarce. U pitanju je popularna začinska biljka jakog mirisa koji insektima uopšte ne prija. Možete je postaviti blizu prozora ili vrata od terase ili trema, samo je bitno da imaju sunčevu svetlost barem nekoliko sati u toku dana.

Bosiljak
foto: Profimedia

Lavanda

Sigurno znate da miriše prelepo, a sve što treba da uradite nakon što donesete lavandu u svoj dom jeste da isečete nekoliko manjih delova, zavijete ih zajedno i okačite na ulazu u svaku prostoriju. To bi trebalo da bude dovoljno da pauci uopšte ne uđu u njih.

Nana

Osim što je dobar dodatak čaju ili hrani, nana se može jednostavno iskoristiti za teranje paukova. Počupajte nekoliko svežih listova i stavite u vodu sipanu u raspršivač vode, sačekajte da voda upije aromu i zatim poprskajte ulaze u svaku sobu, a naročito pragove i simsove kod prozora.

Ruzmarin

Iako ljudi ne osećaju miris svežeg ruzmarina toliko intenzivno, paukovima on i te kako smeta. Nemojte ga držati napolju na hladnoći, jer mu treba malo toplija atmosfera i dovoljna je jedna odvojena saksija.

Ruzmarin
foto: Profimedia

Hrizanteme

Ljudima koji imaju vrtove pune cveća već je poznato da hrizanteme teraju paukove, mrave, krpelje, buve, bubašvabe i stenice. Njihovi cvetovi ulepšaće vaš dom, a paukove će odbiti prirodnim putem.

Eukaliptus

Zahvaljujući zemljanoj aromi svog ulja, eukaliptus smeta paucima, komarcima i drugim insektima. Dovoljno je da dodate nekoliko svežih grančica u kupatilo, kuhinju, dnevnu sobu i hodnik, a za slučaj da imate hamamelis (američku lesku), pomešajte ga sa eukaliptusom i vodom i napravite sprej.

Kadifa

Još jedna biljka koja se ciljano sadi pored povrća već duže vreme, kadifa odbija razne vrste malih štetočina, među kojima su paukovi, puževe i bube. Njihov lep miris dovoljan je razlog da ih rasporedite po svom domu.

(Espreso/Country Living)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.