OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE DINSTATI KISELI KUPUS NA ULJU: Naše BAKE koriste 1 ZDRAVIJI SASTOJAK, recept KIDA
Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

recept

OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE DINSTATI KISELI KUPUS NA ULJU: Naše BAKE koriste 1 ZDRAVIJI SASTOJAK, recept KIDA

Posližiti kupus uz proju i beli luk

Objavljeno:

Kupus sa suvim mesom je jedno od omiljenih jela u Srbiji. Evo i kako se prirpema.

Sastojci:

1 / 4 Foto: Bakinja kuhinja

Priprema:

Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.

Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.

U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.

U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!

Savet:

Što se kupus duže krčka na tihoj vatri to je bolji. Kupus voli mast. Posližiti kupus uz proju i beli luk.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.