tradicija
RECEPT ZA POGAČU STAR 100 GODINA: Na 1 NAČIN su je spremale naše BAKE, razlikuje se od DANAŠNJIH
Pokriti i ostaviti 30 minuta da odmara
Tradicija je izuzetno važna našem narodu. Posebno u dane slava i veselja, svi žele da im trpeza izgleda što tradicionalnije. „Pokažite se“ pred gostima i na trpezu iznesite tradicionalnu srpsku pogaču – po receptu naših baka! Kažu da je ovaj recept star više od 100 godina.
Potrebno je:
Priprema:
Potopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer. Kvasac sipati u vanglicu dodati vodu i mleko mlako malo brašna, so i ostatak brašna i zamesiti mekše testo.
Pokriti i ostaviti 30 minuta da odmara. Mast izmutiti da bude penasta i da pobeli. Kad testo naraste razviti ga u pravougaonik, premazati mašću pa preklopiti kao za lisnato testo. Odmoriti oko 15 minuta. Tako uraditi 4 puta a zatim preklopljeno testo staviti u podmazanu tepsiju veličine 24 centimetara.
Ostaviti da poraste premazati malo odozgo mašću i peći na 180 stepeni C oko 35 minuta da porumeni.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!