RECEPT ZA POGAČU STAR 100 GODINA: Na 1 NAČIN su je spremale naše BAKE, razlikuje se od DANAŠNJIH
Pogača, Foto: Bakina kuhinja

tradicija

RECEPT ZA POGAČU STAR 100 GODINA: Na 1 NAČIN su je spremale naše BAKE, razlikuje se od DANAŠNJIH

Pokriti i ostaviti 30 minuta da odmara

Objavljeno: 19:01h

Tradicija je izuzetno važna našem narodu. Posebno u dane slava i veselja, svi žele da im trpeza izgleda što tradicionalnije. „Pokažite se“ pred gostima i na trpezu iznesite tradicionalnu srpsku pogaču – po receptu naših baka! Kažu da je ovaj recept star više od 100 godina.

Potrebno je:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

Potopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer. Kvasac sipati u vanglicu dodati vodu i mleko mlako malo brašna, so i ostatak brašna i zamesiti mekše testo.

Pokriti i ostaviti 30 minuta da odmara. Mast izmutiti da bude penasta i da pobeli. Kad testo naraste razviti ga u pravougaonik, premazati mašću pa preklopiti kao za lisnato testo. Odmoriti oko 15 minuta. Tako uraditi 4 puta a zatim preklopljeno testo staviti u podmazanu tepsiju veličine 24 centimetara.

Ostaviti da poraste premazati malo odozgo mašću i peći na 180 stepeni C oko 35 minuta da porumeni.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.