NA OVOM STARINSKU KOLAČU SU ODRASLE GENERACIJE SRBA: Sočan i topi se U USTIMA, a danas ga SVI PRESKAČU (RECEPT)
Kolač, Foto: Bakina kuhinja

njami

NA OVOM STARINSKU KOLAČU SU ODRASLE GENERACIJE SRBA: Sočan i topi se U USTIMA, a danas ga SVI PRESKAČU (RECEPT)

Vruć kolač odozgo premazati džemom i posuti mlevenim orasima

Objavljeno: 13:52h

Sastojci

jaja 4 kom

šečer 16 kašika

mleko 16 kašika

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelenajela Petrovic

ulje 16 kašika

brašno 20 kašika

prašak za pecivo 1 kesica

džem po ukusu

orasi 200 g

Kolač sa orasima i džemom. Naši stari su ovo stalno jeli.

Priprema

Kolač sa orasima
foto: Bakina kuhinja

Umutiti jaja sa šečerom, dodati ulje i mleko. Brašno pomešati sa praškom za pecivo sjediniti sve i sipati u podmazan pleh pola smese i malo zapeći. Potom izvaditi iz rerne premazati džemom, posuti mlevenim orasima i malo šećera, pa preko sipati ostatak testa i ispeći kolač ( oko 30 minuta na 180-200 stepeni). Vruć kolač odozgo premazati džemom i posuti mlevenim orasima.

(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.