BEZ OVOG KOLAČA NIJEDNO SLAVLJE U JUGOSLAVIJI NIJE MOGLO DA PROĐE: Obožavaju ga svi odreda (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/ Jelenajela Petrovic

fantastičan

BEZ OVOG KOLAČA NIJEDNO SLAVLJE U JUGOSLAVIJI NIJE MOGLO DA PROĐE: Obožavaju ga svi odreda (RECEPT)

Vruć kolač preliti vrućim prelivom. Ostaviti da se dobro ohlad

Objavljeno:

Čuveni kolač sa orasima i čokoladom koji je bio jako popularan za vreme bivše Jugoslavije malo je zaboravljen. Sprema se lako i brzo, i to ga čini najbržom i najlakšom poslasticom za one koji ne vole previše vremena da provedu u kuhinji.

Kako pripremiti

Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodati otopljeni margarin, mleko umutiti, pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo. Sve fino sjediniti mikserom. Sipati u podmazan i pobrašnjen pleh (ja sam pekla u tepsiju br 26) i peći na 180-200°C.

Priprema preliva: U šerpu staviti mleko, margarin i šećer da provri. Kad provri skloniti sa šporeta dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi pa dodati mleveni keks. Vruć kolač preliti vrućim prelivom. Ostaviti da se dobro ohladi. Preliv je redak, tako i treba.

(Espreso/ Žena blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.